Thursday, April 10, 2008

Babi!

Assalamualaikum.



Bangun tidur.


Rasa lain macam melihat akhbar Utusan Malaysia hari ini.
Pandang sekali lagi, betul Utusan Malaysia. Biru.


Ada gambar pemprotes di muka depan. Jarang sekali berlaku dalam sejarah.
Protes membantah Projek Mega Ternakan Babi di Tanjung Sepat, kata akhbar.


Bantahan di buat di depan Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor. Bantah keputusan Exco Negeri.


Wah. Beraninya utusan. Bantah kerajaan pun jadi liputan?


Tampar pipi sebelah kiri, realiti.
Tampar pipi sebelah kanan, kenyataan.


Oh, lupa. Kerajaan dan bertukar tangan.


Pergi mandi.

Pergi mandi.

6 comments:

ashiqueen said...

ha.....elok sangatlah ada yang berani protest benda cam babi nih.... kan MALAYSIA nak jadi HUB pengeluaran barangan HALAL...All the best
pasal kerajaan dah bertukar tangan: harap-harap untuk 4 thn ni akan ada satu perubahan bukan apa sometimes people needs a slap on their face atau kata yang lebih sopan wake up call untuk sedar diri....
huHuHu

azzam izham said...

sekali lagi babi menjadi popular menjadi bahan untuk melepaskan kentut di dalam lif. tahniah babi

encikpundak said...

kalo nak marah pun jangan la sampai hina agama sndiri... pi lukis gambar orang pakai serban tunggang babi tu apahal?? serban tu kan sunnah nabi... ape nabi tunggang babi ke? tak malu ke kalo orang islam lain tgk? kempen FITNA bkan main gah... tapi sndiri hina agama sndiri

oohh...

azrey said...

queen: benar apa yang dikatakan. wake up call sebenarnya telah dihempaskan dengan tsunami suara rakyat. tunggu dan lihat sahaja apa agenda seterusnya.

azzam: oh

pundak: ada rasionalnya di situ. bukan apa, kita cepat sangat melatah. babi tak boleh, kilang arak boleh pula. babi bukannya tak baik, malah kerajaan baru selangor mahu memperbaiki sistem ternakan baik sedia ada. apa salahnya kan?

Ahmad Tajdid said...

Bila BN kalah pilihan raya, babi pun jadi mangsa

BETO said...

obviously people protest this a lot.takkan nk pancing pengundi lagi kot...pilihanraya dah habis.^__^