Monday, March 26, 2007

Aduh R...

Assalamualaikum.
Diam tak diam hari ini sudah masuk 26 hari dalam bulan Mac. (So what??)
Siang tadi dapat satu SMS dari rakan yang sedang menuntut di Pulau Pinang.
Akum. Azrie, kau ada tahu apa2 pasal R?
Saya pun balas.
Pasal apa? Lama dah aku tak dengar khabar dia.
Dia balas.
Buka MySpace tengok page R. Dah tengok, mesej aku balik.
Saya pun dengan tenang membuka page seperti yang dimaksudkan. Tenang hanya sekejap. Terkejut bukan kepalang melihat nama yang R gunakan sebagai samaran di halaman R.

-** Agamaku-. I'm quoting his welcome note on his page. Sengaja saya meng '**' kan perkataan di hadapan frasa Agamaku. Yang pasti, bukan kata ISLAM yang tertera. Pandangan saya tidak tersilap.

Aduh. Pengakuan atau gurauan? Sama sahaja. Niat mampu mengalihkan aqidah. Inikan pula tulisan yang ditaip yang sendiri.
Gambar yang R paparkan di halamannya menguatkan lagi prasangka. Ada macam macam imej yang saya kurang pasti apa tafsirannya.




Yang saya tahu, sejak sekolah dulu R memang digelar Skinhead. Dia botak. Sebab tu orang gelarkan dia Skinhead. Tapi, apa sebenarnya Skinhead? Senjata Zionis untuk menjarumi anak-anak Islam?
Doa senjata utama. Tetapkan imanku, ibu bapaku, kaum kerabatku, sahabat-sahabatku dan seluruh kaum muslimin dan muslimat.

Amin.

3 comments:

Frat^boy Berdoa Untuk Diteguhkan Iman said...

nauzubillah....

walaupon ko tak cerita panjang aku rasa aku tau aper maksud ko...

jazlinernida said...

huhu takotnye dgr cte2 mcm gini~
nauzubillah~

azrieizham said...

frat: itulah dia...x sanggup nak cerita panjang lagi...sedih rasenye...

kak cik alin: aah...i pun takot. lebih-lebih lagi yang 'live' and related plak dengan kehidupan kite.

moge2 tetapkan iman